Draw en Shoot

Draw en Shoot
(C) Stefaan Van Hul

11 mei 2013

Jakari's Travels : Parijs voor 3 auteurs voor Draw & Shoot 3

Vrijdagochtend om 0810 uur vertrekken we om, tegen 1300 uur op onze eerste afspraak te zijn. Het is voor de verandering rustig op de wegen, zelfs de werken aan Gent-Zeehaven hebben geen invloed op Karin's rijgedrag. Parijs lijkt uitgestorven want we rijden zonder de minste problemen van A naar B. De Parijzenaars hebben vakantie en trekken dan in massa's uit de stad weg: dat is ons geluk.

Niets verraadt dat we deze dag te maken gaan krijgen met drie bijzondere auteurs.

Frédéric Toublanc, 1300 tot 1415 uur

Frédéric Toublanc, duidelijk onder de indruk van ons verschijnen, werkte al jaren voor en met de in 2011 overleden Gilles Chaillet,  de bedenker en tekenaar van de lang lopende reeks Vasco. Nu het verder gaan van de reeks niet zo duidelijk is hoopt hij binnenkort zelf met iets nieuws te kunnen naar buiten komen. Meer wil hij hierover liever nog niet kwijt. 
Wij houden in ieder geval van zijn tekenstijl dewelke hij laat bewonderen door meerdere platen te laten zien. 
Bij een frisdrank en een koekje kan hij niet stoppen met vertellen.
Karin, die natuurlijk moet fotograferen, heeft veel moeite met de speelse tekenaar die geen minuut kan stil zitten.
Ze zal het heel de dag niet makkelijk hebben...

Léo, 1510 tot 1615 uur

De Gps zegt dat we drie kwartier nodig hebben om naar het adres van Léo, ofwel Luiz Eduardo De Oliveira,  te geraken en dat lukt weeral. Beter nog, we vinden zelfs een parkeerplaats om de hoek op amper 100 meter van zijn huisdeur.
 Rodolphe, een gereputeerde scenarist in Frankrijk en die ook in Draw &Shoot 3 zal verschijnen, heeft voor ons een goed woordje bij Léo gedaan, zodat wij vandaag door hem ontvangen kunnen worden. Mevrouw Léo is trots op haar fotogenieke man. Bij de bijna onvermijdelijke Espresso praten stellen we ons voor en kan Karin even later aan haar deel van de arbeid beginnen.
Jean-Claude Mézières, 1645 tot 1720 uur

woont in hartje Parijs. Op weg naar hem veel winkels gezien van al die bekende dure luxeartikelen. Zelfs mijn aftershave heeft hier een eigen winkel.We vinden plaats om te parkeren, schuin tegenover zijn deur. Dat gelooft niemand die Parijs kent!  
Jean-Claude Mézières is al jaren een zeer graag gezien en gewaardeerd tekenaar. Hij doet ons denken aan professor Zonnebloem maar dan zonder snor.
Beetje verstrooid(?) maar heel vriendelijk. Zijn atelier, op een tweede verdieping van het gebouw waar hij woont, de enigste plaats waar hij ons ontvangt, is piepklein en heel rommelig. Maar dat hoort ook zo! Zeker bij hem. 
Karin heeft de grootste moeite om hier te bewegen om aan de nodige foto's te maken,maar uiteindelijk lukt het wel.
Hapje en een drankje, 1800 tot 2030 uur

Gelukkig kunnen we dankzij een van de kinderen, die ons een "Bongo-bon" schonk, in een leuk en gezellig hotelletje - gratis - blijven slapen. Bij een pizza en een euh twee glaasje roséwijn praten Karin en ik nog wat na. 
We vatten de dag nog eens samen. Nieuwe ideeën verschijnen. Nieuwe werklust komt boven.
Morgen terug naar huis: nog 17 tekenaars voor Draw & Shoot 3 !!

We hebben vandaag drie bijzonder tekenaars leren kennen.


Al ingeschreven op Draw & Shoot "3"?
NEE?
NU DOEN !!


 Al ingeschreven op de luxe portfoliobox "7"?
NEE? 
NU DOEN !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten