Draw en Shoot

Draw en Shoot
(C) Stefaan Van Hul

26 april 2013

Oproep: Publiceer in de nieuwe digitale Stripmagazines van De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde!


Volgende e-mail ontvingen wij deze week in onze box.

Hieronder vindt u een oproep aan stripmakers om te publiceren in de nieuwe digitale magazines van De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde. Het zou ons enorm helpen moest u die zoveel mogelijk kunnen verspreiden...

Beste Stripmaker,

U weet het of u weet het niet, maar de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde is van plan om in september 2013 twee digitale magazines op de wereld los te laten.
Daarvoor zijn we op zoek naar zoveel mogelijk rechtenvrij en publiceerbaar materiaal. Hierbij een beknopte uitleg over wat je juist moet doen als je gepubliceerd wil worden, over onze werkwijze en over de magazines zelf natuurlijk.
De magazines
-Strike wordt een magazine voor het hele gezin. Stroke wordt het iets volwassener en meer literaire magazine.
-Elk magazine zal om de twee weken verschijnen zodat er elke week een nieuw exemplaar van één van de twee magazines zal uitkomen.
-De magazines zullen elk ongeveer dertig pagina's strips bevatten.
-We zijn van plan om publicatie voor de publicerende auteurs interessanter te maken door links naar jullie websites, blogs, flickrs, enzovoort te publiceren. Ook een korte bio en/of bibliografie behoren tot de mogelijkheden.
-Er worden momenteel allerlei publicatiemogelijkheden beken. De Apple Store is daar één van, maar we willen ons zeker niet beperken. Andere stores zijn ook in de running.
-Om zoveel mogelijk te verkopen worden ook pistes onderzocht om in andere talen te publiceren. Maar dat zal sowieso niet voor meteen zijn.
De verloning
-De publicerende auteurs krijgen een percentage van de opbrengst van elk verkocht exemplaar. Dat wil dus zeggen dat je vanaf het eerste verkochte exemplaar wordt betaald.
-De verkoopsprijs en de verdeling van de opbrengst liggen nog niet vast. Sowieso moet er een deel naar de digitale winkel gaan en een deel naar de ontwikkelaars van de app waarin het magazine wordt aangeboden.
-Om de zaken simpel te houden worden de royalties om de zes maanden uitbetaald. We bekijken hoeveel exemplaren van alle nummers in die zes maanden verschenen nummers er verkocht werden en delen de opbrengst door het aantal strippagina's.
De opbrengst per pagina zal dus voor iedereen die in die zes maanden gepubliceerd werd dezelfde zijn.
Hoe publiceren?
-Stuur je strip naar Marcel Rouffa (marcel.rouffa@gmail.com) voor Strike en naar Peter Moerenhout (salonstrips@hotmail.com) voor Stroke.
Let op, de redactie beslist in welk magazine de inzendingen worden gepubliceerd. Er wordt je daarvoor uiteraard wel eerst toestemming gevraagd.
-Je inzending mag in de vorm van een PDF of JPEG bestanden en heeft een resolutie van minstens 300 DPI.

-Vervolgverhalen of langere verhalen die gesplitst kunnen worden zijn welkom.

-Als je je strip ook in het Engels (of andere talen) hebt dan mag je die meteen ook meezenden.
-Is je verhaal reeds gepubliceerd geweest, laat ons dan weten in welke vorm of in welk blad.
-Je vermeld alles wat je belangrijk lijkt, waaronder je naam, eventueel pseudoniem, je adres, je bankrekeningnummer, de titel van de strip, eventuele links naar je website die je graag vermeld ziet, een biografie van maximaal 5 regels, .
Lid worden van De Stripgilde
-Omdat dit een blad van De Stripgilde is, bedoeld voor leden van De Stripgilde mogen enkel leden publiceren in de twee bladen.
-Lid worden van De Stripgilde kost 50 euro per jaar.
-U hoeft niet de Belgische nationaliteit te bezitten om lid te worden: iedereen is welkom.
-U kan via deze link: http://www.stripgilde.be/over-de-stripgilde/ meer lezen over wat De Stripgilde juist voor u kan doen en wat lidmaatschap juist betekent.
-U hoeft uw lidgeld echter niet op voorhand te betalen. Omdat wij beseffen dat 50 euro een aardig bedrag is stellen wij een unieke regeling voor:
· Van zodra uw strip gepubliceerd wordt bent u effectief lid van De Stripgilde.
· Uw lidgeld wordt afgehouden van uw royalties.
Op deze manier hopen we ons engagement en geloof in deze twee bladen uit te drukken.
Als u bijvoorbeeld niet veel werk publiceert en uw royalties de kaap van de 50 euro per jaar niet overschrijden, dan bent u wel lid van De Stripgilde en kunt u wel van alle voordelen genieten.
Als u nog vragen heeft dan kan u die stellen aan de redacteurs.
We kijken reikhalzend uit naar uw bijdrage!
Vriendelijke groet,
De redactie


Stroke Strips
De Plastieken Plunk
Driesstraat 49
9050 Ledeberg
Tel. 0472/913043

https://www.facebook.com/stripgilde

http://www.stripgilde.be

https://www.facebook.com/plastiekenplunk

http://www.facebook.com/Plots.Stripmagazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten