Draw en Shoot

Draw en Shoot
(C) Stefaan Van Hul

5 augustus 2012

Op weg naar Turk, René Follet en Mazel

4 Augustus, 08u10,  Centraal station Antwerpen.

TURK
(portfoliobox)

Robin Schouten, met broodje en koffie nog in de hand, staat klaar om ons te vergezellen naar Turk, jullie weten wel de tekenaar van Leonardo en Robin Hood. Reeds vorig jaar hadden wij Robin dat beloofd. Wijzelf gaan  naar Turk om de de tekeningen voor de portfoliobox te laten signeren. Robin voor een interview voor "de boekenkast" van Eppo.
Fijn dat we Robin een beetje beter mochten leren kennen.
Het was van 2006 geleden dat wij, Turk, deze uiterst vriendelijke tekenaar nog ontmoet hebben. 
Draw & Shoot 1 heeft een mooie plaats in zijn boekenkast, zo zien wij.


Het signeren van de tekeningen duurt amper een kwartiertje. Robin's interview duurt iets langer, ook omdat Karin en ik ons best doen de vragen en antwoorden zo goed mogelijk te vertalen.

RENE FOLLET 
(Draw & Shoot 3)

Robin heeft andere dingen te doen en we zetten hem graag eerst aan zijn Brussels hotel af.

Iedereen heeft al van hem gehoord, maar weinigen kennen zijn gezicht. Na vandaag kennen wij deze beminnelijke man én grote tekenaar ook en wij zijn er trots op hem in de volgende Draw & Shoot te mogen voorstellen.

MAZEL
(Portfoliobox)

Mazel, die we bezoeken voor het signeren van zijn tekening voor de portfoliobox komt meteen met heel goed nieuws: al zijn werken worden volgend jaar opnieuw uitgegeven.
Eindelijk toch erkenning na zoveel jaren!
Bij een klein whiskietje - het is ondertussen bijna vijf uur - bladeren we door Draw & Shoot 2.
Hij heeft veel bewondering voor Thé Tjong Khing en Fred De Heij.
Evelien, zijn vrouw, vindt de gag van Wil Raymakers dan weer heel leuk.
Het was een fijne dag. Fijne mensen - terug - ontmoet.Bij het uitladen vinden we kruimels,  een opgepropt servetje, een verkreukeld broodzakje en een leeg Panos koffiebekertje.....??
1 opmerking:

  1. Het was een erg leuk bezoek aan Turk. Heel bijzonder om een striptekenaar te mogen interviewen (met dank aan Jan en Karin voor de vertaling) die ik ooit las in Kuifje weekblad. Ik kon het niet laten om Turk te laten weten dat ik geboren was in het jaar dat Robin Hoed begon in Kuifje (1969).

    BeantwoordenVerwijderen