Draw en Shoot

Draw en Shoot
(C) Stefaan Van Hul

29 juni 2012

Draw & Shoot 3 in progressie !!

De afgelopen week fotografeerde Karin 4 striptekenaars. Ik was erbij...

Jérémy, helemaal gek van piraten en Johnny Depp, dat bewijst zijn lopende reeks Baracuda, was de verste verplaatsing, namelijk Henegouwen, bijna tegen de Franse grens. Hij lijkt wat schuchter maar tekenen, inkten, inkleuren - hij doet alles zelf - kan ie. Check it out!!


Jean Marie Krings, woonachtig in Moeskroen, is flink wat van zijn (over)gewicht kwijt, maar niet zijn tekenkunde. Volgend jaar verschijnt bij Dargaud "Quanta" waarvoor hij deze keer niet alleen weer tof tekent maar ook het scenario verzorgt.


Bij Eric de Rop, een van de "stille" tekenaars die Vlaanderen rijk is, is het voor ons zo goed als een thuismatch, vermits hij in het Antwerpse woont. We kunnen onze eigen taal nog eens "klappe". Hij is een van de weinige Nederlandstalige tekenaars die in Draw & Shoot 3 verschijnen. Luc Morjeau, die hem "wat werk" (??? nee, mag niks laten zien) is komen brengen, is net vertrokken.

Gilbert Declercq, liever niet Gidecq, woont in Nevele, is een duizendpoot van talent.
Of het nu striptekenen is, of schilderen of aquarellen, alles kan ie, alles kan ie. Zijn absolute voorkeur gaat echter uit naar schilderen. Hij heeft er jammer genoeg weinig tijd voor. Hij zou nog graag eens een tentoonstelling te kunnen samenstellen met schilderijen van hem over een bepaald onderwerp.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten